Вінницький суд підтвердив вирок 81-річній жінці за антиукраїнську пропаганду і конфіскував її квартиру
16:01 30.05.2024
523

Вінницький апеляційний суд залишив без змін вирок міського суду, яким 81-річну мешканку Вінниці, що проживає в росії та має антиукраїнські погляди, засудили до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією її квартири у Вінниці. Таким чином, рішення суду набрало законної сили.

Пресслужба Вінницького апеляційного суду повідомила, що на забороненій в Україні соціальній мережі жінка, на ім'я Алла, розміщувала та поширювала публікації, які, за висновками експертизи, семантично дорівнюють публічному заклику до захоплення державної влади, не виключаючи насильницький спосіб.

У своїх дописах Алла закликала українців виступити проти чинної влади та підтримувала проросійські погляди, використовуючи фрази на кшталт: «Украинцы, опомнитесь наконец, гоните бандеровщину вместе с Зеленским». Вона також висловлювала підтримку російським військовослужбовцям, бажаючи їм повернутися живими з війни.

З огляду на ці обставини, жінка була визнана винною у діях, спрямованих на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу, виправдовуванні агресії РФ проти України та глорифікації її учасників. Суд остаточно ухвалив рішення про конфіскацію її квартири у Вінниці.

Нагадаємо, що жінка втекла до росії, тому судовий процес відбувався заочно.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також