Вінницький планетарій запускає унікальну космічну капсулу для віртуальних космічних подорожей
20:11 01.01.2024
265

Вінницький планетарій нещодавно відкрив унікальну космічну капсулу, яка дозволяє відчути космос зсередини, як повідомляє пресслужба міської ради Вінниці.

Цей новий атракціон оснащений передовими сенсорами та технологією відстеження рухів, що дозволяє відвідувачам пережити унікальний досвід, імітуючи прогулянку космічним простором. Окуляри віртуальної реальності створюють ефект повного занурення, відтворюючи чарівні кольори космосу та його неймовірні деталі.

"Ці окуляри відкривають двері у чарівний світ космосу. Тепер можна відчути себе у шкурі астронавта, погуляти по космічній станції і навіть здійснити віртуальну екскурсію до світових музеїв. Це забезпечує незабутній досвід як для дітей, так і для дорослих", - ділиться директор КП ВМР «Дирекція парків та дозвілля територіальної громади» Олександр Мельник.

Проект реалізовано командою Вінницького планетарію та КП ВМР «Дирекція парків та дозвілля територіальної громади» у рамках грантового конкурсу «Сила в ресурсі», організованого Фондом громади «Подільська громада» за підтримки Global Fund for Community Foundations.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також