Вінницький апеляційний суд за вимогою прокурора посилив відповідальність водію, який насмерть збив дитину у Літині
18:30 28.09.2023
289

Чоловіка, вину якого було встановлено у смертельній ДТП, та якому спочатку було виписано умовне покарання, засуджено до реального позбавлення волі завдяки наполегливій позиції ювенальних прокурорів Вінницької обласної прокуратури в апеляційній інстанції. Про це повідомляє пресслужба Вінницької окружної прокуратури.

У Вінницькому апеляційному суді прокурори переконливо довели провину 46-річного обвинуваченого, який у січні 2023 року, ввечері, керуючи технічно справним автомобілем, рухаючись по вулиці Богдана Хмельницького в смт Літин Вінницького району, не знизив швидкість та збив неповнолітнього пішохода, який переходив дорогу на нерегульованому пішохідному переході. Внаслідок ДТП неповнолітній загинув у машині швидкої медичної допомоги.

Літинський районний суд, незважаючи на смерть 15-річного хлопця, вирішив визволити обвинуваченого від відбування покарання у виді умовного покарання з іспитовим строком тривалістю 3 роки.

Проти такого рішення прокуратура подала апеляцію. Вінницький апеляційний суд розглянув всі аргументи та докази ювенального прокурора, стосовно високого суспільного ризику вчиненого злочину, і задовольнив апеляційну скаргу. Рішення суду першої інстанції було скасовано, а нове рішення оголошено: чоловіка визнано винним за ч. 2 ст. 286 КК України та вироком призначено 3 роки 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на термін 3 роки.

Наразі проводяться заходи щодо виконання судового рішення.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також