Вінницьку міськраду закликають ввести муніципальні виплати добровольцям та мобілізованим землякам
13:02 28.02.2024
987

Нещодавно вінницькі журналісти провели дослідження і стало відомо, що в різних містах та навіть селах України місцева влада виплачує матеріальну допомогу мобілізованим громадянам. Суми різняться – від 20 тисяч до 50 тисяч гривень.

Але чому така справедлива і необхідна практика не застосовується у Вінниці, одному з найбільш успішних міст нашої країни?

Громадський діяч з Вінниці, керівник Благодійного Фонду “Український Альянс” та засновник медіа-холдингу “Новини Вінниці” Микола Філонов, звернувся до керівництва міста та депутатського корпусу з закликом приєднатися до цієї справедливої ініціативи.

Він пропонує запровадити одноразові виплати 50 тисяч гривень тим, хто добровільно підписує контракт із Збройними Силами України та 30 тисяч гривень мобілізованим мешканцям Вінниці.

Микола Філонов опублікував електронну петицію до Вінницької міської ради. Якщо петицію підтримають 350 громадян, вона буде обов’язково розглянута депутатами та керівництвом міськради.

Ознайомитись та підписати петицію можна за посиланням → https://petition.e-dem.ua/vinnytsia/Petition/View/267

Повний текст петиції

Україна веде національно-визвольну війну. На кону – існування Держави і Нації. Тому витрати на потреби оборони країни мають бути першочерговими і пріоритетними для бюджетів усіх рівнів.

Особливо це стосується підтримки тих, хто зі зброєю у руках захищає Україну.

Останнім часом суспільство жваво обговорює питання нової хвилі мобілізації, адже для успішної оборони та контрнаступу існує потреба у людях, а ті вояки ЗСУ, які уже понад два роки перебувають в окопах – справедливо потребують ротації.

У демократичній країні, якою є Україна, цивілізований підхід до вирішення цієї проблеми – не примус, а додаткова мотивація. У тому числі – за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Вінниця – у десятці громад України за показниками бюджетних доходів. Водночас, на жаль, у нашому місті відсутня практика матеріального стимулювання мобілізованих вінничан.

На відміну від багатьох міських і навіть сільських територіальних громад України, які спромоглися знайти кошти на одноразову грошову допомогу мобілізованим громадянам.

Така ситуація є ненормальною і потребує вирішення.

З огляду на це, пропоную депутатам Вінницької міської ради і керівництву громади розглянути можливість виділення бюджетних коштів для матеріального стимулювання вінничан, які пішли боронити Україну від ворога:

По 50 тис. грн – тим, хто добровільно підпише контракт із ЗСУ і по 30 тис. грн – мобілізованим мешканцям міста Вінниці.

Підтримка ЗСУ і Сил Оборони є на даний час головним завданням як органів влади, так і місцевого самоврядування України.

Позитивне вирішення цього питання буде ще одним важливим кроком у напрямку спільної для всіх українців Перемоги над агресором.

З повагою Микола Філонов

Ознайомитись та підписати петицію можна за посиланням: https://petition.e-dem.ua/vinnytsia/Petition/View/2678

 

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також