Вінницькі волонтери відновили десять будинків на Херсонщині
17:08 13.10.2023
263

Представники громад Вінниччини на волонтерських засадах відновили повністю перші десять будинків на території Херсонщини, яка була втрачена у зв'язку з окупацією. Про це повідомив голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов.

За його словами, у цих будинках було здійснено ремонт покрівлі, встановлено металопластикові вікна та двері, а також проведено фасадні роботи, щоб житло було повністю готовим для проживання.

Протягом трьох місяців бригади майстрів з Вінниці працювали на території Калинівського Бериславського району Херсонської області на волонтерських засадах. Для цього об'єдналися 22 територіальні громади Вінницької області, і загалом було задіяно 125 людей.

Для відновлення цих будинків було організовано і відправлено вісім фур, що містили будівельні матеріали, такі як газобетонні блоки, цемент, шпаклівка, монтажна піна, цвяхи, арматура та будівельний інструмент. Все це було необхідним для відбудови пошкоджених будинків.

Також територіальні громади Вінницької області надали спеціальний транспорт, включаючи мікроавтобуси та автобуси для перевезення будівельних інструментів та працівників бригад. Барська територіальна громада навіть передала пожежну машину для потреб місцевого населення в Калинівському Бериславському районі.

Сергій Борзов також відзначив, що робота на Херсонщині триває, і фахівці Вінницької обласної державної адміністрації продовжують обстежувати пошкоджений житловий фонд та соціальну інфраструктуру в інших селах, що входять до Калинівської громади, а також розпочали актування пошкоджень в іншій громаді - Великоолександрівській.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також