Вінницькі самбісти здобули 16 медалей на змаганнях
17:35 27.09.2023
260

Спортсмени з Вінниці вразили своєю високою успішністю на змаганнях, здобувши три золоті, сім срібних та сім бронзових медалей, повідомляє Вінницька міська рада.

Змагання проводилися серед спортсменів трьох різних вікових категорій: підлітків, кадетів, юнаків та дівчат старшого віку (у розділі спортивного та бойового самбо) а також серед чоловіків (у бойовому самбо – «Битва Мужніх»). У змаганнях брали участь 27 спортсменів з Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 5.

Ці спортивні заходи зібрали найкращих спортсменів з різних областей України, які змагалися у самбо.

"Сьогодні багато військовослужбовців-самбістів захищають незалежність нашої країни, виконуючи спеціальні завдання навіть на фронті. Ці змагання присвячені саме їм і всім захисникам, які віддали своє життя в боротьбі з російськими окупантами", - підкреслив Олег Бузовський, тренер з бойового самбо МДЮСШ № 5.

Також варто відзначити, що команда вихованців спортшколи № 5 виборола друге загальнокомандне місце.

Вінничани змагалися у трьох вікових категоріях: підлітки (12–14 років), кадети (14–16 років) і юнаки та дівчата (16–18 років).

За результатами змагань чемпіонами стали Володимир Дніпровський, Каріна Малюта та Софія Бойко.

Срібні медалі вибороли Юлія Смолій, Аміна Малюта, Світлана Клімова, Анастасія Краєвська, Олег Кобенда, Віра Устюгова та Хікмет Мамєдов.

Бронзові нагороди отримали Михайло Самохвал, Діана Пересенчук, Анна Бабушкіна, Анастасія Майдуда, Єва Войналович, Анна Барабаш та Маргарита Гнатюк.

"Збройні Сили України – це меч і щит нашої країни, наша надія та захист, які відстоюють незалежність і свободу нашої Батьківщини. Проведення Всеукраїнського турніру з бойового самбо на честь Героїв Сил Спеціальних Операцій ЗСУ є важливою підтримкою для наших військових, серед яких є багато самбістів. Спортсмени МДЮСШ № 5 продемонстрували високий рівень підготовки та майстерності. Ми пишаємося ними та вважаємо, що такі турніри слід проводити регулярно, щоб підняти бойовий дух наших захисників, об'єднати спортсменів з усієї країни та сприяти розвитку спорту в цілому", - зауважила Тетяна Бондарчук, заступниця директора з навчально-тренувальної роботи МДЮСШ № 5.

Голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський також підкреслив, що несмотря на різні труднощі на шляху до перемоги, вінницькі спортсмени продовжують відважно демонструвати свою силу і міць під час змагань, щодня доводячи, що ніякі перешкоди не стоять на шляху досяг

Автор: Павло Петрушко
Читайте також