Вінницькі гімнастки здобули 30 нагород на Friendship Cup у Нідерландах
12:09 07.04.2024
268

Вихованки клубу «Elite» вдало представили Вінницю і Україну на міжнародному турнірі з художньої гімнастики Friendship Cup. Він фінішував у Алкмарі (Нідерланди). За медалі там боролися гімнастки із 13 країн. Причому не лише з європейських, але й з ОАЕ, Малайзії і США. Про це повідомляє Вінницяінфо.

У різних видах програми і загальному заліку 14 вінничанок виграли 30 нагород. Кожна юна спортсменка, згідно із регламентом, могла продемонструвати свою майстерність лише у двох видах програми, за підсумками яких також визначали призерок у загальному заліку.

Особливо відзначилася Єлизавета Харченко, яка серед дівчат 2013 р.н. здобула золото у багатоборстві, вправах із м’ячем і булавами.

Абсолютно аналогічний результат серед на рік старших спортсменок показала Дарʼя Ільчук. А серед найсильніших гімнасток, які виступали за програмою майстрів спорту, Марія Снядовська перемогла у багатоборстві, вправах з обручем і м’ячем.

Високий клас серед найменших учасниць, 2015 р.н., показала Кіра Горлачова (срібло у багатоборстві, золото у вправах без предмета і з мʼячем). Серед спортсменок 2011 р.н. Ева Пинько стала чемпіонкою у багатоборстві і вправах з обручем, а у вправі із булавами здобула бронзу.

Вінницьких призерок підготували провідні тренери клубу «Elite» Дар’я Чернякевич і Ольга Оксамитна.  Юні спортсменки змогли добре виступити, бо цілеспрямовано готувалися до турніру Friendship Cup понад три місяці. 

 

 

Автор: Марія Петренко
Читайте також