Вінницька обласна прокуратура: судитимуть злочинне угруповання за збут контрафакту
13:00 04.09.2023
289

Прокурори Вінницької обласної прокуратури направили обвинувальний акт до суду щодо організатора та двох учасників організованої злочинної групи, яка займалася незаконним розповсюдженням контрафактних алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

За даними слідства, у Вінницькому районі місцевий житель створив організовану групу з метою зберігання, перевезення та збуту підакцизних товарів, таких як алкогольні напої та тютюнові вироби. Для цього він залучив двох своїх знайомих. Організатор здійснював замовлення на незаконно виготовлені горілчані напої та цигарки, які потім розповсюджувалися в магазинах та МАФах на території Вінницького району.

Під час обшуків у обвинувачених були виявлені транспортні засоби, що використовувалися під час вчинення злочину, а також велика кількість фальсифікованого алкоголю та спирту. На ці продукти був накладено арешт.

Досудове розслідування проводилося спільно слідчими СУ ГУ Національної поліції у Вінницькій області та УСР у Вінницькій області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Важливо зауважити, що згідно з Конституцією України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерело: Пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також