Вінницька обласна прокуратура: повернуто 76 га пасовищ, які перетворили в ріллю
21:08 11.10.2023
466

Завдяки втручанню Могилів-Подільської окружної прокуратури було виконано рішення Чернівецького районного суду Вінницької області щодо позову, поданого прокуратурою проти місцевого мешканця, щодо розірвання договору оренди та повернення земельних ділянок через їх непризначене використання.

Мова йде про земельні ділянки загальною площею 76,6 гектара, які розташовані на території Чернівецької селищної громади і були надані місцевому мешканцю у 2016 році за умови платного строкового користування для сінокосіння та випасання худоби. Проте орендар порушив умови угоди, обробивши пасовища та посіявши їх зерновими культурами, уникнувши таким чином належної сплати вартості землі, яку він використовував для сільськогосподарських цілей.

Оскільки селищна рада не вживала відповідних заходів для припинення неправомірних дій, прокуратура звернулася до суду із відповідними вимогами. На сьогодні земельні ділянки сільськогосподарського призначення було повернуто у комунальну власність відповідно до рішення суду.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також