Вінницька міська рада затвердила фінансову підтримку для аграрного сектору: оновлені умови та можливості
17:47 08.12.2023
319

Вчора, на засіданні виконавчого комітету Вінницької міської ради, був затверджений документ, спрямований на підтримку та розвиток аграрного сектору, який є однією з ключових галузей економіки України.

Цей документ, названий "Порядок надання фінансової підтримки суб’єктам господарювання у галузях овочівництва та картоплярства за рахунок коштів бюджету Вінницької міської територіальної громади", розроблений у рамках Програми розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки на період 2023-2025 років.

Згідно з висловленням директора департаменту економіки і інвестицій ВМР, Максима Мартьянова, документ передбачає підтримку та зміцнення аграрного сектору, що є однією з найважливіших галузей української економіки.

Він також наголосив на важливості стійкості економіки міста, особливо в умовах можливої воєнної загрози, та висловив підтримку розвитку аграрного сектору у Вінницькому регіоні. Фінансова підтримка у галузях овочівництва та картоплярства має за мету збільшення продуктивності сектору.

Відповідно до затвердженого Порядку, фінансова підтримка надаватиметься юридичним та фізичним особам, які є резидентами України та діють у зазначених галузях на території Вінницької міської територіальної громади.

Суб’єкти господарювання мають відповідати певним умовам для отримання фінансової підтримки, зокрема, не мати простроченої заборгованості та бути зареєстрованими в державних реєстрах. Фінансова підтримка надаватиметься один раз на рік та може становити до 30% вартості висадженого насіння та обладнання для сільськогосподарських потреб.

Додатково, для новостворених суб’єктів господарювання надається підтримка у розмірі 15,0 тис. грн на один гектар оброблюваної землі.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також