Вінниччина: Завдяки програмі "єОселя" видано 381 пільговий кредит на житло
11:06 22.03.2024
256

Програма "єОселя" запущена для надання пільгових кредитів на придбання житла українським громадянам. Протягом майже 1,5 років її функціонування надійшло понад 600 тисяч заявок від громадян, які бажають скористатися цією програмою. Проте лише 1% з них було схвалено.

Варто відзначити, що Вінницька область виявилася однією з провідних у цьому плані, увійшовши до ТОП-5 регіонів, де найбільше видано пільгових кредитів на житло. За даними аналітики з порталу Опендатабот, станом на кінець лютого 2024 року було затверджено 7 605 кредитів на суму понад 11,6 млрд грн. На Вінниччині саме в цей період було видано 381 кредит.

Програма співпрацює з семома банками, з яких п'ять є державними, а два - приватними. Найбільш активними у наданні пільгових кредитів виявилися Ощадбанк (44%), Приватбанк (30%) та Укргазбанк (23%).

Ця ініціатива стала значущим кроком у покращенні доступності житла для українців, але існує потреба у подальшому вдосконаленні процесу розгляду заявок та спрощенні умов отримання пільгових кредитів.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також