Вінничан запрошують на толоку: деталі
11:00 07.07.2022
260

Цієї суботи, 9 липня, вінничан запрошують на толоку поблизу малої річки на Старому місті. Містянам пропонують долучитись до знищення шкідливої та небезпечної інвазійної рослини - борщівника Сосновського, - про це повідомляє Вінницька міська рада.

Збір відбудеться біля Вінницької міської рятувально-водолазної служби о 9:30.

«Борщівник необхідно вирубати декілька разів на сезон протягом щонайменше двох років. Важливо не допустити насівання борщівника. Не можна суцвіття залишати на ділянці, оскільки насіння дозріває навіть тоді, коли стовбур зрізано. Тому цього разу учасники толоки не лише рубатимуть борщівник під корінь, а й окремо збиратимуть його суцвіття», - говорить експертка з екології та озеленення КП «Інститут розвитку міст» Любов Колосова.

Організатори заходу радять вінничанам та усім, хто бажає долучитись до толоки, вдягнути зручний одяг, який повністю закриватиме руки й ноги. Також необхідно взяти із собою засоби для видалення бур’янів – сапки, портативні коси, секатори для зрізання суцвіть тощо. Важливо не забути й про господарські латексні рукавиці, не зайвим буде і засіб від комах.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також