Веломарафон у Вінниці: кошти, зібрані на заході, перейдуть на підтримку українських військовослужбовців
10:35 20.09.2023
256

У Вінниці 17 вересня відбувся дев'ятий благодійний веломарафон під назвою «Закрутка по-Вінницьки», який зібрав більше 100 учасників з різних міст України. Цей захід був спрямований на збір коштів для підтримки українських військовослужбовців, які зараз перебувають на передовій, захищаючи територіальну цілісність та свободу України.

Організаторами веломарафону виступили Громадська організація «Вінниця мобільна», Ініціативна група «Критична маса. Вінниця», і вони отримали підтримку від Вінницької міської ради, Вінницької обласної влади, КЗ «Вінницький обласний центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» та Благодійного фонду Людмили Станіславенко

Марафон проходив у форматі парної гонки, в якій брали участь 54 команди, розділені на 8 категорій, і маршрут веломарафону складав 52 кілометри.

За словами організатора заходу Олександра Царевського, під час заходу вдалося зібрати понад 70 тисяч гривень. За ці кошти планується придбати 126 турнікетів «Sich», які стануть необхідними для потреб військових, які виконують важливі завдання на фронті.

Директор департаменту транспорту та міської мобільності Вінницької міської ради Андрій Сорокін зауважив, що веломарафон відбувся в межах Європейського тижня мобільності, метою якого є популяризація більш екологічних методів пересування та альтернативного транспорту в місті. Він також підкреслив важливість підтримки військових, які ризикують своїми життями на передовій для захисту України.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також