У Вінниці стерилізують та вакцинують безпритульних собак
14:30 22.10.2021
267

З 11 жовтня по 11 листопада у Вінниці проходить стерилізація безпритульних собак. У планах – 250 чотирилапих. Наразі 70 собакам вже зроблено операцію. Також їх вакцинують від сказу, ідентифікують, вішаючи кліпсу на вухо та відпускають на місце відлову - про це повідомили у Вінницькій міській раді.

У Вінниці за останні п'ять років кількість безпритульних тварин суттєво зменшилась – завдяки стерилізації вуличних котів та собак. Такі операції проводять у муніципальному притулку для тварин з кінця 2018 року. За цей час кількість стерилізованих тварин у місті зросла наполовину. Крім того, у Вінниці проводять роботу з влаштування собак та котів у домівки вінничан, але питання безпритульних тварин залишається актуальним.

Виконавчі органи міської ради підтримують громадські ініціативи щодо зменшення кількості безпритульних тварин. Наприклад, у 2019 році реалізували проєкт «Безкоштовна стерилізація безпритульних тварин (кішок) на території міста Вінниця» (провели операції 500 кішкам). Триває співпраця виконавчих органів Вінницької міської ради з благодійним фондом FOUR PAWS International та ТОВ «Чотири лапи Україна». У вересні відбулась зустріч керівництва департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради з представниками міжнародної організації ТОВ «Чотири Лапи Україна», під час якої був підписаний договір про співпрацю.

 

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також