Бригадний генерал записав відеозвернення до своїх побратимів авіаторів
09:01 26.08.2023
281

Начальник авіації Командування Повітряних Сил бригадний генерал Сергій Голубцов привітав побратимів з професійним святом – Днем авіації України. В нинішньому році авіатори зустрічають цей день в боях, захищаючи  українське небо.

Про це йдеться на сторінці Командування повітряних сил ЗСУ.

Генерал записав звернення, в якому також згадав усіх тих, хто віддав своє життя, захищаючи Україну. Ось його текст: «Дорогі побратими! Пілоти, штурмани, інженери, зв’язківці, усі хто забезпечує роботу авіації Повітряних Сил! Сьогодні ми відзначаємо День авіації України! Без урочистостей, святкувань, концертів, парадних одностроїв... Це все буде, але після перемоги. А поки – в боях! Захищаємо українське небо, нищимо ворога, визволяємо українську землю!

Нині день для подяки усім авіаторам за героїзм, професійність, честь, гідність, патріотизм та відданість українському народу!Сьогодні день вшанування загиблих героїв, які віддали найдорожче, захищаючи рідну землю від окупанта! Ми низько вклоняємось родинам авіаторів, які щодня, затамувавши подих, чекають повернення з бойового вильоту чоловіка, сина чи тата…На жаль ця війна забирає життя українських героїв. Сумуємо разом із родинами пілотів, чиї рідні пішли у вічний політ…Вони навіки залишаться у наших серцях!..

Поки ми записуємо це відео, наші льотчики б’ють крилатими ракетами Storm Shadow і Scalp по ворожих пунктах управління та складах боєприпасів! Чимало орків сьогодні поїде додому в чорних пакетах. І таких пакетів буде все більше… і все частіше!

З моменту повномасштабного вторгнення авіацією Повітряних Сил здійснено понад 14 000 бойових вильотів, 6 000 на вогневе ураження противника і близько 7 000 – на винищувальне авіаційне прикриття.

Дякую усім учасникам авіаційної коаліції за доленосні рішення для України! Дякую партнерам за надану техніку, зброю та боєприпаси. Але ми потребуємо такої допомоги більше, швидше і частіше!

Щоб очистити небо від російського мотлоху, нашим льотчикам вкрай потрібні сучасні літаки і потужні ракети! Наші пілоти готові! Вони зможуть! Вони – переможуть! З Днем авіації України!»

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також