У Вінниці завершився тренінг для саперів ДСНС з розмінування
19:09 19.05.2024
286

У Вінниці завершився 4-тижневий тренінг для саперів ДСНС, організований за підтримки Державної установи «Центральне агентство з управління проєктами» (Литовська Республіка) для екіпажів машин механізованого розмінування.

Протягом чотирьох тижнів особовий склад з Дніпропетровської, Миколаївської області та Мобільного рятувального центру швидкого реагування ДСНС України опановували теоретичні та практичні навички керування найпотужнішою системою розмінування DOK-ING MV-10.

Навчання проводили три досвідчених інструктори DOK-ING з Хорватії. Спочатку надзвичайники протягом тижня вивчали основні технічні характеристики техніки, а решту часу займалися практичними заняттями. В кінці тренінгу вони склали два іспити — теоретичний та практичний, отримавши сертифікати міжнародного зразка.

За інформацією ДСНС, техніка DOK-ING працює в Україні, значно полегшуючи роботу піротехніків. Вона здатна очищати мінні поля різних типів, дозволяючи саперам ДСНС перебувати на безпечній відстані під час проведення розмінування. Тепер кількість сертифікованих операторів цих машин у ДСНС значно збільшилась.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також