У Вінниці влаштували концерт у волонтерському цеху, де плетуть маскувальні сітки
20:08 27.05.2024
298

У вінницькому волонтерському цеху «Тетріс» жінки плетуть маскувальні сітки для бійців ЗСУ. У якості їхнього заохочення із концертною програмою «Травневий калейдоскоп» там виступив колектив художньої самодіяльності місцевого підприємства незрячих. Серед волонтерів-слухачів було багато відомих у Вінниці творчих особистостей. Приміром, бард Тетяна Скомаровська, поетеси Лариса Сичко і Галина Рибачук-Прач.    

Артисти зачепили тему війни, згадали у своїх пісенних виступах про День вишиванки, День матері та інші травневі свята.

Серед співаків був вимушений незрячий переселенець із Маріуполя Богдан Коваль. Він виконав авторську пісню «Віра, надія, любов». Вона була написана російською мовою, але незряча поетеса із Вінниччини Людмила Дворніцька переклала її українською.

— Волонтери тепло ставляться до переселенців, особливо із Маріуполя. Адже  всі знають, що місто Марії під час широкомасштабного вторгнення одним із перших відчуло на собі всі жахіття війни. У свою чергу, ми раді підтримати волонтерів. Вони витрачають свій час, нерви і здоров’я, щоб допомогти нашому війську. Із великою повагою ставимося до таких людей, —  сказав Богдан Коваль.          

Пресслужба Вінницької обласної організації УТОС

Автор: Анна Макарчук
Читайте також