У Вінниці влаштували концерт для людей з інвалідністю і вимушених переселенців
13:29 15.04.2024
273

Наразі у Вінницькому обласному пансіонаті для людей з інвалідністю та похилого віку — 202 мешканці. Серед них – 91 вимушений переселенець. Днями до пансіонату поселили ще й 15 людей із Дніпра.

Не бракує у пансіонаті і мешканців із порушеннями зору. 11 квітня до них завітали представники вінницького підприємства незрячих. А голова обласної організації Українського товариства сліпих (УТОС) Віктор Зелінський урочисто прийняв до своїх лав п’ять жителів та одного працівника пансіонату. А також подарував мешканцям важливу і потрібну річ —  озвучений тонометр, роботу якого перевіряли усією залою.

Завершив зустріч концерт колективу художньої самодіяльності підприємства незрячих. Співали переважно про весну і любов. Це було атмосферно і надихаюче та зарядило усіх присутніх у залі. Адже серед музикантів і мешканців пансіонату були переселенці, які втратили домівки і починали все з початку саме у Вінниці.

— У цьому пансіонаті виступали вже разів п’ять, починаючи із 2018 року. Нас тут завжди добре зустрічають, —  прокоментував Віктор Зелінський.

Організатор дозвілля мешканців пансіонату  для людей з інвалідністю та похилого віку Любов Семцова розповіла, що спортивні, розважальні і творчі заходи проходять тут щотижня.

Вихованці опановують комп’ютерну грамоту, відвідують різні гуртки і творчі студії. Діє колектив художньої самодіяльності, клуб музично-літературної роботи. Люди з інвалідністю і пенсіонери грають на гітарі, займаються вокалом, створюють співочі тріо і дуети.        

— Наші мешканці отримують цілодобовий догляд, чотириразове повноцінне харчування, медичний супровід, соціальну підтримку. Натомість люди похилого віку віддають 75 % своєї пенсії, а інших вимушених переселенців підтримують міжнародні організації, —  розповіла Любов Семцова.  

Пресцентр Вінницької обласної організації УТОС

Автор: Анна Макарчук
Читайте також