У Вінниці судитимуть ґвалтівника, екстрадованого з Польщі
17:18 29.05.2024
657

Вітчим, звинувачений у зґвалтуванні та розбещенні доньки своєї співмешканки, втік до Польщі після внесення застави, але був екстрадований назад до України. Як повідомляє відділ комунікації поліції у Вінницькій області, досудовим розслідуванням доведено три випадки насильства над дівчинкою.

39-річний обвинувачений, уродженець іншої області, проживав з жінкою та її малолітньою донькою у Вінниці. Впродовж тривалого часу він знущався над дитиною та забороняв їй розповідати про це комусь.

У 2018 році мати дівчинки дізналася про насильство і звернулася до поліції. Після цього поліцейські повідомили підозрюваного про підозру, а суд ухвалив рішення про його арешт з правом внесення застави. Після внесення застави обвинувачений втік до Польщі, звідки був екстрадований назад до України.

Нещодавно слідчі Вінницького райуправління поліції за підтримки Вінницької окружної прокуратури завершили розслідування кримінального провадження та передали його до суду з обвинувальним актом. Зловмиснику висунуто обвинувачення за ч. 4 ст. 152 (зґвалтування) та ч. 2 ст. 156 (розбещення) Кримінального кодексу України.

Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також