Вінницька політехніка відзначає 64-ту річницю
19:31 18.04.2024
389

Вінницький національний технічний університет відзначає свою 64-ту річницю. З цієї нагоди у навчальному закладі відбулося ряд урочистостей. Зокрема, відкрили меморіальну дошку першому ректору вузу  Роману Кігелю. 

Зі словами привітання виступив нинішній ректор університету Віктор Білченко. Він висловив сподівання, що наступну річницю студенти та педагоги відзначатимуть вже у переможній, мирній, стабільній, потужній, інвестиційно та інноваційно привабливій Україні.

Також очільник навчального закладу розповів про те, чим сьогодні пишається університетська спільнота.

Традиційно ВНТУ потрапляє у десятку найпотужніших технічних університетів України. 

Упродовж останніх років університет впевнено лідирує серед закладів вищої освіти нашої держави за кількістю поданих заяв абітурієнтів. Займає високі позиції в українських та міжнародних рейтингах. ВНТУ лідирує серед закладів вищої освіти з найвищою винахідницькою активністю у 2023 році

, -  зазначив Віктор Білченко.

Довідково: Історія ВНТУ розпочалась у 1960 році, коли у Вінниці був створений загальнотехнічний факультет Київського технологічного інституту харчової промисловості. Через рік він став складовою частиною цього інституту, на базі якого у 1961 році був створений Вінницький філіал. З 1 січня 1962 року загальнотехнічний факультет виділений на самостійний баланс.

Навчальний заклад користувався популярністю, тож  рішенням Вінницької обласної ради народних депутатів для розбудови у Вінниці вищого навчального закладу політехнічного профілю на околиці міста було виділено 25 гектарів землі.  В 1967 році було зведено два перших навчальних корпуси, перший студентський гуртожиток та декілька господарських приміщень.У 1968-69 навчальному році в структурі філіалу були 4 факультети та 17 кафедр.

В 1974 році на базі Вінницького філіалу КПІ було створено Вінницький політехнічний інститут — сьомий в Україні в цій групі вишів.

У 1994 році Вінницький політехнічний інститут реорганізовано у Вінницький державний технічний університет, а в 2003 році йому надано статус національного.

 

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також