Вінничанин Віталій Горбаневич допомагає армії, медикам та переселенцям
12:03 12.03.2024
446

Науковець з Вінниччини Віталій Горбаневич, який увійшов до престижного націнального  рейтингу кращих молодих вчених, з початком повномасштабного вторгнення став у ряди волонтерів.Він активно допомагає армії, військовим та переселенцям.  

Віталій Горбаневич, у наукових колах людина легендарна. У 2022 році увійшов до числа 100 кращих молодих вчених України до 35-ти років за трьома номінаціями, про що свідчать сертифікати Міністерства освіти і науки України. Автор 18-ти наукових праць. Захистив наукову ступінь Доктора Філософії з  економічних наук. Член Громадської ради при Міністерстві молоді та спорту України в період з 2019 до 2021 року.

Війна змусила змінити сферу діяльності. Хлопець «зняв манітю» і взявся до роботи, яку міг виконувати. Неодноразово разом зі своїми побратимами з волонтерської організації «Світла Україна» виїздив на деокуповані території.

Молодий хлопець, маючи зв‘язки у наукових колах, зміг залучити благодійників з Латвії, Польщі, Італії, Швейцарії, США. На сьогодні орієнтовна сума допомоги у грошовому еквіваленті рахується мільйонами гривень. Використовуються ці кошти на нагальні потреби, як кажуть «сьогодні та зараз». 

Іноді було важко. Та за два роки війни Віталій та члени громадської організації, до якої він входить, передали 10 автомобілів підрозділам ЗСУ; прийняли фінансову участь у придбанні 4-х карет швидкої допомоги для Вінницького військового госпіталю, придбали цифровий рентген-апарат Вінницькому військовому госпіталю для проведення обстежень.

На фронт передано більше 1000 укомплектованих тактичних аптечок, військова амуніція, бронежилети, плитоноски, розвантажувально-поясні системи  - всього  близько 800 одиниць.

Доставлено гуманітарної допомоги  у вигляді продуктів харчування та дитячого харчування: 30 тонн  - Харківська область, Херсонська область - 20 тонн, Дніпропетровська область  - 10 тонн, Київська область  - 7 тонн, Донецька область  -  5 тонн.

За таку роботу Віталій  має чимало подяк від різних підрозділів та військових частин Збройних Сил України, від Валерія Залужного, голови ВРУ Руслана Стефанчука, органів районних Рад та їх Голів, членів Генерального Штабу України, та волонтер каже, що найголовнішою подякою для нього, які у всі українців буде Перемога..

 

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також