Вінничани розробив «турнікет» психологічної допомоги
10:40 24.04.2024
262

Експерт з Вінниччини розробив психологічний «турнікет». На браслеті, який одягають на зап‘ястя, виписано протокол самодопомоги у стресовій ситуації.

Про це повідомляють у Західному територіальному управлінні Нацгварії України.

Техніки самодопомоги не є таємницею. У ВООЗ пропонують п‘ять практик. Їх умовно назвали так  - заземляємось, знімаємось «з гачка», діємо згідно зі своїми цінностями, проявляємо доброту, створюємо простір

Та у критичній ситуації, люди зазвичай втрачають рівновагу, та забувають, що потрібно робити. Тож така «шпаргалка», написана на браслеті , може стати гарною підказкою.

Психолог- волонтер Сергій Маковей, представив свою розробку який може стати корисним протоколом самодопомоги в критичних ситуаціях та повсякденному житті. Він пояснив, що такий браслет може бути корисним для воїнів на передовій, які часто знаходяться у стресових ситуаціях, - йдеться інформації.

Презентація «турнікету» відбулась під час круглого столу, організованого МВС «Пункт психологічних практик» в рамках реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованою Оленою Зеленською.

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також