У Вінниці з майбутніми батьками спілкуються на «заборонені теми»
11:41 13.02.2024
340

У жіночій консультації ВМКЛ «Центр матері та дитини» працює «Школа відповідального батьківства» для вагітних жінок та майбутніх батьків. Заняття проводять досвідчені фахівці медзакаду та психологи Вінницького міського центру соціальних служб.

Нещодавно під час чергового заняття практичний психолог Ірина Ковиліна поспікувалась з майбутними матерями та розповіла про усвідомлене батьківства та соціальне сирітство.

Разом з психологом вагітні жінки досліджували особливості протікання до та післяпологової депресії, шукали власні ресурси для її попередження. Заняття вийшло дуже змістовним та цікавим. Наприкінці зустрічі всі присутні отримали інформаційні буклети з корисними контактами та порадами, з прикладами позитивних афірмацій для профілактики депресії, – розповідають у соціальнй слжубі.

Крім того на заняттях майбутнім батькам розповідають про  гігієну та харчування вагітних, догляд за немовлятами в перші місяці їхнього життя, переваги годування груддю, особливості  статевого життя, переваги та недоліки різних видів контрацепції.

 

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також