У Вінниці нагадали про жінок, які у полоні
12:39 11.03.2024
293

Акція на підтримку полонених військових та цивільних жінок відбулася днями  на Європейськіій площі у Вінниці. Мітингувльники, вінничани і внутрішньо-переміщені особи, вийшли з плакатами «Полон вбиває», «Ти в цій боротьбі не сама». 

Також учасники  показали перформанс «Загублена весна».

Участь в акції взяла дружина військовополоненого захисника Маріуполя — вінничанка Марія Штигеран. Її чоловік — оборонець 501-го батальйону 36-ї бригади. У полоні росіян — вже два роки.

За можливості, я щоразу ходжу на такі акції. Вони допомагають нагадати владі, що ми не забудемо тих, хто у полоні, ми будемо ходити, добиватися обміну. Також — це нагади людям, що у нас така біда. У нас війна. Тому що є такі люди, що цього ніби не знають. Сьогодні ж я вийшла підтримати жінок, які перебувають у російському полоні, — сказала Марія Штигеран.

На мітингу була і переселенка з Маріуполя  Тетяна Остяк. 

Завжди на таких акціях я підтримую свою подругу, у якої син у полоні. Але зараз ми підтримуємо родини, у яких жінки в полоні: мами, сестри, доньки. Це наш спільний біль. Тому ми сьогодні тут. Сподіваємося, наші жінки сильні і всі повернуться додому", -  зазначила пані Тетяна

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також