У музеї Пирогова у Вінниці встановили підйомник для людей з інвалідністю
12:42 09.03.2024
293

У Національному музеї-садибі Миколи Пирогова, що у Вінниці, встановили підйомник для маломобільних груп населення. На сходах встановили платформу вантажопідйомністю 150 кілограмів, на яку можна легко зайти, або ж заїхати у колісному кріслі.  Коли підйомником не користуються, платформу піднімають до стіни.

Про це повідомляють у ВМР.

Генеральний директор музею-садиби Олександр Турський розповів, що підйомник замовляли у Дніпрі. Кошти на нього виділили з бюджету Вінницької міської територіальної громади. Музей оплатив його транспортування і встановлення.

«До нашого музею є велика цікавість, і для багатьох відвідувачів такий підйомник – це дуже потрібна річ», – розповів директор музею-садиби.

Днями в музеї провели першу екскурсію для захисників, які перебувають у Вінниці на протезуванні і реабілітації. Військові зазначають, що дуже важливо встановювати такі лфіти.

Добре, що такі підйомники почали встановлювати. Вони й місця займають небагато. Я зміг нормально під’їхати, – поділився військовий Дмитро.

Цей проєкт музею-садибі вдалося реалізувати завдяки виграному гранту «Сила в ресурсі», який реалізується фондом громади Подільська громада за фінансової підтримки GFCF.

 

 

Автор: Дарина Драгоанова
Читайте також