Сказ у Вінниці - деякі мікрорайони визначено, як неблагополучні та загрозливі території
12:04 02.04.2024
273


У Вінниці  прийняли рішення вжити негайних заходів щодо ліквідації та недопущення подальшого розповсюдження сказу - взяти на облік та щепити проти сказу собак і кішок на неблагополучній території, а також провести вакцинацію свійських тварин на територіях міста, сусідніх з лісними масивами.

Про це повідомляють у ВМР.

Неблагополучними до сказу зоною визнано частину території мікрорайону «Бучми»: вулиці, які входять до квартального комітету Дачно-житлового об’єднання «Вінницькі Хутори 1», квартального комітету «Малі Хутори Центр». 

Загрозливим районом також визнали територію квартального комітету «Старе місто», с. Вінницькі Хутори.

Нагадаємо, 27 березня  до Вінницької регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби працівники муніципального притулку доставили труп собаки породи алабай. Відповідно до результатів дослідження матеріалу, виявили антиген вірусу сказу. 

Про випадок захворювання на сказ собаки проінформував також заступник начальника управління-начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Вінницького міського управління Головного управлінні Держпродспоживслужби Роман Керезь.

«Подія сталася в мікрорайоні Бучми. За попередньою інформацією, тварина протягом двох днів розгулювала по мікрорайону. З повідомлення людей, працівники поліції тварину знайшли і відправили до муніципального притулку. Там її протягом декількох днів утримували і 26 березня загинула. Явних ознак сказу у тварини не було, захворювання підтвердилося тільки лабораторно. Клінічних ознак не було. Собака нанесла укуси 10 людям, 6 з яких діти. Також 6 осіб контактували з твариною, це працівники поліції і притулку. Всім людям провели щеплення. Провели комплекс заходів, відповідно до інструкції, зокрема дезінфекцію вольєрів, щеплення тварин в притулку», – зазначив Роман Керезь.

В результаті, частину території мікрорайону «Бучми», а саме: вулиці, які входять до квартального комітету Дачно-житлового об’єднання «Вінницькі Хутори 1», квартального комітету «Малі Хутори Центр» оголосили неблагополучною щодо сказу зоною.

Загрозливим районом також визнали територія квартального комітету «Старе місто», с. Вінницькі Хутори.

 

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також