Про виклики, які стоять перед вінничанами, розповіла Олена Зеленська
09:36 18.09.2023
260

Інфляція, бідність, втрата засобів до існування, ментальне здоров‘я  - основні виклики сьогодення як в Україні, так і в інших країнах світу. Тож саме з ними доведеться боротися загалом усім українцям

Про це повідомляє пресслужба Вінницької ОВА.

Дружина Президента України Олена Зеленська розповіла про результати спеціального дослідження на тему ментального здоров’я, яке провела на замовлення третього Саміту перших леді та джентльменів британська компанія Alligator Digital.

«Поряд з інфляцією, бідністю, втратою засобів до існування ментальне здоров’я, на думку жителів різних країн світу, зокрема й України, є одним із найбільших викликів сьогодення», – розповіла Олена Зеленська.

Основні висновки дослідження:

  • 24% опитаних некомфортно звертатися до лікарів щодо ментального здоров’я. Близько половини респондентів відчувають наслідки повномасштабного російського вторгнення в Україну. Зокрема, 40% громадян Німеччини, 36% громадян Польщі, 36% громадян США кажуть, що будь-яка війна у світі зачіпає і їх.
  • В умовах війни роль людей і міжособистісних зв’язків стає важливішою. 66% опитаних, які суттєво постраждали внаслідок збройних конфліктів, покладаються на емоційну підтримку рідних.
  • Молодь віком від 18 до 24 років найнижче серед інших вікових груп оцінює стан свого ментального здоров’я зараз: 6,7 з 10 проти 7,5 в середньому у світі.

і вінничанам зокрема.

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також