Науковиця розповіла, як можна «охолодити» Вінницю
09:39 28.12.2023
347

Днями професорка кафедри метеорології та кліматології географічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка докторка географічних наук Ольга Шевченко презентувала дослідження про вразливість Вінницької громади до змін клімату.

Вона також запропонувала ідеї для зниження «теплового стресу».

Про це повідомляють у ВМР.

«Серед заходів адаптації до теплового стресу та підтоплення науковиця запропонувала застосування газонних решіток для створення водопроникних тротуарів та паркувальних майданчиків. Щоб мінімізувати вплив теплового стресу можна використовувати зовнішні ролети для контролю надходження сонячного проміння в середину приміщень. Крім того, вона розповіла про популярну в світі практику створення зелених дахів та вертикальне озеленення будівель, коли рослини в’ються по фасадах – це теж, за її словами, зменшує вразливість до теплового стресу», - проінформувала науковиця.

Зазначимо, що дослідження фінансувалось в рамках проєкту "Інтегрований розвиток міст України II", що виконується німецькою урядовою компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) за фінансової підтримки Урядів Німеччини і Швейцарії.

 

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також