На Вінниччині громадяни незаконно приватизували землю і передали її в оренду
12:33 21.03.2024
349

На Вінниччині громадяни повторно скористались правом на безоплатне отримання земельних ділянок і  «прихопили» додаткові гекрати для ведення особистого селянського господарства. «Лишню землю» врешті решт здавали в оренду агровиробнику.  Жмеринською окружною прокуратурою вжито заходів щодо відновлення законності - тепер за оренду фермер сплачуватиме громаді.

Про це повідомляють у пресслужбі прокуратури Вінницької області.

Йдеться про 6 земельних ділянок загальною площею 12 га вартістю 2,5 млн грн, які були незаконно приватизовані особами, що вже використали своє право на безоплатне отримання у власність землі для ведення особистого селянського господарства, - зазначають у прокуратурі.

Землі були відчужені третій особі та надані в оренду фермерському господарству. Ці обставини стали підставою звернення прокуратури до суду з вимогами про визнання недійсними договорів оренди, усунення перешкод у здійсненні права користування та розпорядження земельними ділянками шляхом їх повернення, скасування державної реєстрації права та припинення права оренди.

У ході судового розгляду відповідачем добровільно усунуто порушення, земельні ділянки повернуті територіальній громаді та до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно внесені належні відомості. 

 

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також