Художник з Вінниці зобразив поразку «русского мира»
10:11 12.07.2023
423

У Вінниці нещодавно відкрилась персональна виставка художника-аматора  Анатолія Задворного. В одній залі зібрані роботи різних років, а це чималий спадок – митцю нещодавно виповнилось 70 років.  Всі роботи мають глибокий філософський контекст.

Значну частину експозиції мистецтвознавці віддали «свіжим» роботам автора, створеним у цьому році. Вони присвячені боротьбі українського народу проти агресора  і символічно показав поразку «русского мира».

Зазначимо, що війна змусила багатьох митців «замовкнути», відкласти пензлі – суспільний шок, який панував у суспільстві, потрібно було переосмислити. І саме таке переосмислення у поєднанні з ретроспективними роботами митця створює незабутнє враження.

Виставка – це визнання творчості вінничанина, який, безумовно, увійде в історію сучасного українського мистецтва.

 Малював завжди багато, наполегливо незважаючи на тотальне непорозуміння. Початок – гостро заточений олівець. Малювалось все, що потрапляло в поле зору. Олівець водив ручкою і очима, як чарівник, потім акварель з її прозорістю, бархатиста гуаш, дивна яєчна темпера і в решті решт олійні фарби! Картина зображували фантастично-величний космос, а в цій величі маленька краплинка – Земля! Є ще менша краплинка – Вінниця, - поетично розповідає про свій творчий шлях Анатолій Задворинй.

 

Виставка працюватиме до 21 липня в галереї «Інтершик» Вінницького регіонального центру сучасного мистецтва "Арт Шик" з 10.00 до 18.00. Вхід вільний.

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також