Кров рятує життя: «Українська команда» Вінниччини долучилась до благодійної акції
12:30 22.02.2024
298

Волонтерський штаб «Української команди» Вінниччини долучились до благодійної акції зі здачі крові. Підтримали ініціативу волонтери, громадські діячі та студенти.

Закликаємо усіх підтримувати такі наші акції та проекти і самостійно відвідувати центр переливання крові, адже це є вкрай необхідно в реаліях сьогодення, - розповідає Юлія Дьомкіна, голова виконавчого комітету Волонтерського штабу «Українська команда» Вінниччини.

Громадська діячка та благодійниця Людмила Станіславенко подякувала фахівцям Вінницької обласної станції переливання крові та закликала містян не стояти осторонь.

Ми сьогодні вкотре підтримали сили безпеки і сили оборони і хочу нагадати, що одна порція вашої крові може врятувати три життя. Запрошуємо поєднуватися до гарних справ, - говорить пані Людмила.

Зазначимо, одна доза зданої крові рятує життя трьох пацієнтів. З однієї порції при переробці виготовляються еритроцити плазма та за потреби тромбоцити. Медики наголошують, що потреби у донорській крові постійно зростають через велику кількість поранених бійців.

Автор: Марія Петренко
Читайте також