Кейси для надання послуг віддалено - вінничани отримали допомогу від Швеції
18:38 18.04.2024
266

Днями комплекти сучасної портативної техніки надійшли до Вінниччини. Компактні металеві валізи призначені для надання адміністративних послуг віддалено.  Допомогу  отримано у рамках проєкту «Посилене партнерство для сталого відновлення» за кошти Уряду Швеції та Програми  розвитку ООН.

Про це повідомляють офіційні джерела.

Зазначимо, що фахівець ЦНАПу може виїхати з мобільним кейсом додому або до місця перебування особи з інвалідністю чи людей похилого віку. Також за допомогою портативної техніки полегшується надання якісних адміністративних послуг для жителів віддалених населених пунктів.

 В області вже є позитивний досвід застосування мобільних валіз. У пікові навантаження ЦНАПи надавали за їх допомогою необхідні послуги переселенцям, які знайшли прихисток на Вінниччині. Але таких валіз в області мали лише 11 ЦНАПів з 61 створеного. Цього нажаль недостатньо, - наголосив Андрій Кавунець.

Анастасія Ланіна - координаторка Програми розвитку ООН у Вінницькій області, в рамках якої було отримано кейси - зазначає, що запит на мобільні кейси доволі високий.  З її слів, потреба  області складає 52 мобільних кейси.

Нагадаємо, що «мобільними кейсами» можуть скористатись:

  • люди, які досягли 80-річного віку;
  • люди з інвалідністю І групи;
  • люди, які за станом здоров'я не здатні самостійно пересуватися;
  • люди, які отримують соціальну послугу догляду вдома;
  • жителі віддалених населених пунктів.

 

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також