Директора ливарного підприємства підозрюють у фінансуванні тероризму
12:06 09.10.2023
257

Повідомлено про підозру у фінансуванні тероризму генеральному директору ливарного підприємства, підконтрольному так званій «днр». За вказаний злочин передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 10 років та конфіскація майна.

Про це повідомяють у пресслужбі прокрутари Вінницької області.

Після окупації у 2014 році Донецької області терористичною організацією «днр» та збройними формуваннями рф було захоплено українські підприємства, в тому числі ТОВ «Завод «Ремкомунелектротранс» у  Макіївці .на Донеччині,  Товариство виготовляло ливарну продукцію. 

Підприємство було перереєстроване у так званому «департаменте государственной регистрации Министерства доходов и зборов ДНР» як власність окупаційної влади та призначено генерального директора. 

Підозрюваний на посту керівника підприємства провадив господарську діяльність із російською федерацією, відкривши рахунки у т. зв. «Центральном Республиканском банке ДНР» та продаючи ливарну продукцію підприємствам в рф та суб’єктам господарювання, зареєстрованим на території України. 

Слідством встановлено, що впродовж 2017 – 2022 років ТОВ «Завод «Ремкомунелектротранс» сплатило до т. зв. «Министерства доходов и сборов ДНР» податків на загальну суму 36,7 млн рос. рублів (14 млн гривень), чим здійснило матеріальне забезпечення та фінансування терористичної організації «днр».

На сьогодні генерального директора підприємства затримано, йому повідомлено про підозру та застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою без альтернативи внесення застави. 

У кримінальному провадженні проводяться слідчі дії.

Досудове розслідування здійснюється слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) Теруправління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому за оперативного супроводу УСБУ у Вінницькій області. 

Автор: Дарина Драгманова
Читайте також