Поліцейському, який у Вінницькому районі спричинив смертельну ДТП, оголошено про підозру (ФОТО)
12:27 17.06.2021
340

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури спільно з четвертим слідчим відділом (з дислокацією у м. Вінниці) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, повідомлено про підозру співробітнику поліції м. Києва, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 2861КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, якщо вони спричинили смерть потерпілого), повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Слідстовм було встановлено, що 32-річний поліцейський увечері 14 червня у Вінницькому районі спричинив дорожньо-транспортну пригоду. Чоловік, керуючи легковим автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, на заокругленій ділянці дороги не врахував дорожню обстановку та допустив виїзд транспортного засобу за межі проїжджої частини. Авто злетіло в кювет, зіткнулося з деревом та перекинуллся.

На момент ДТП в автомобілі, крім водія, перебували четверо пасажирів – двоє чоловіків та дві жінки. Троє з них отримали тілесні ушкодження різних ступенів тяжкості. Одна жінка від отриманих травм загинула на місці пригоди.

Прокуратурою кермувальнику повідомлено про підозру, до суду надіслано клопотання про застосування щодо підозрюваного запобіжного заходу у виді тримання під вартою та клопотання про відсторонення його від займаної посади.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

Автор: Маргарита Грабова
Читайте також