Вінничани здобули 15 нагород на чемпіонаті України з фрі-файту
14:09 25.10.2023
276

Вінничани вдало виступили на першому чемпіонаті України з фрі-файту у розділі «submission» (боротьба). Він був проведений у Хмельницькому на честь захисників України. Змагалися 15 збірних команд областей. Загалом понад 400 учасників. Чемпіонат пройшов у дружній, але конкурентній атмосфері. Сутички одночасно відбувалися на чотирьох килимах.

На урочистому відкритті були підведені проміжні підсумки року та нагороджені найактивніші обласні підрозділи федерації. А саме —  Львівська, Хмельницька, Вінницька, Полтавська і Київська.

Нашу область представляли 22 спортсмени – із Хмільника, Вінниці, Погребища і Жмеринки. Це були бійці віком від восьми до 40 років.

Тренером-представником вінницької збірної був вимушений переселенець із Херсона Єгор Лебідь. Він добре відомий, як тренер чемпіонів світу із бразильського джи-джитсу.

 Специфіка боротьби схожа у фрі-файті (у розділі «submission»), греплінгу і бразильському джи-джитсу. Основна її мета — больові та задушливі прийоми. Трохи відрізняються лише правила проведення змагань і бали за виконані технічні дії. Тому наші борці можуть пробувати свої сили одразу в кількох видах спорту, — розповів Єгор Лебідь.    

В активі вінничан – три золотих, п’ять срібних і сім бронзових нагород. Чемпіонами, зокрема, стали представники СК «Боєць» із Хмільника. Дмитро Коломійчук переміг у категорії 13 — 15 років (вага до 69 кг), Андрій Маньонок Андрій — у групі 10 — 12 років (до 37 кг), Анастасія Городівська —  у категорії 16 — 18 років (до 52 кг).

 Вважаю результат вінничан хорошим. На чемпіонаті України спортсмени виклалися на-повну. Під час війни всі клуби фрі-файту на Вінниччині працюють, проводять тренування. Але змагань зараз проводиться менше, ніж зазвичай, —  прокоментував голова Вінницької обласної федерації фрі-файту Юрій Васківнюк.

Пресслужба Вінницької обласної федерації фрі-файту

Автор: Марія Петренко
Читайте також