Скромний герой Віталій Шпінь: врятував двох чоловіків з льодової пастки на Вінниччині
16:07 20.02.2024
275

7 лютого Віталій Шпінь став справжнім рятівником для двох чоловіків, які потрапили в біду на ставку в селі Йосипівка, що входить до Самгородської громади Хмільницького району Вінницької області. Відомості про цей відважний вчинок були опубліковані на офіційній сторінці Головного управління ДСНС у Вінницькій області.

Після робочого дня, займаючись побутовими справами, Віталій почув відгуки про допомогу, що лунали з напрямку неподалік розташованого ставка, відстань до якого складала близько 200 метрів від його дому.

Без жодних вагань, він миттєво захопив два електричні подовжувачі та мобільний телефон і помчав на допомогу, по дорозі викликаючи служби порятунку та швидку медичну допомогу.

Досягнувши берега водойми, Віталій оцінив ситуацію та швидко вирішив, як найкраще дістатися до чоловіків, які вже відчайдушно намагалися вибратися з холодної води. Два подовжувачі довжиною 45 метрів кожен виявилися достатньо довгими, щоб досягнути потерпілих. Один за одним, Віталій врятував чоловіків віком 27 та 31 рік, передавши їх на руки медичним працівникам.

Переконавшись у благополуччі врятованих, він продовжив займатися своїми справами.

Рятувальники відзначають його скромність: «Він не вважає себе героєм, стверджуючи, що найважливіше - це те, що люди залишилися живими та їм нічого не загрожує».

Автор: Павло Петрушко
Читайте також