Рух після сирени оповіщення: як нині курсує муніципальний транспорт у Вінниці
17:05 25.03.2022
262

У Вінниці змінився режим роботи муніципального громадського транспорту. Відсьогодні сигнал оповіщення про повітряну небезпеку не є підставою для призупинення його руху аж до повної відміни тривоги. За новим алгоритмом дій - у момент звучання сирени водій відразу зупиняється, але лише для того, щоб повідомити пасажирів про небезпеку та надати можливість усім, хто хоче перейти в укриття, залишити салон.

У департаменті енергетики, транспорту та зв’язку Вінницької міської ради кажуть, що таке нововведення вінничани вже оцінили.

«Переваги того, що люди можуть без зайвих незручностей та хвилювань діставатися місць свого прямування – очевидні. Виграє від цього і муніципальна транспортна компанія: підтримується постійний пасажиропотік, гроші надходять до бюджету. А це не лише стабільність роботи транспортної інфраструктури, заробітні плати її працівників, а й одна із складових злагодженого функціонування всього міста », - розповів в.о. директора департаменту енергетики, транспорту та зв’язку Андрій Сорокін.

Наразі муніципальний транспорт курсує Вінницею за звичним графіком: із 7:30 до 20:30. Рухомий склад виходить на маршрути у повному об’ємі.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також