На Вінниччину завітав очільник однієї з прифронтових зон. Про що просив?
16:18 08.08.2023
271

Днями у Жмеринці очільники двох громад – Жмеринської міської та Великоновосілківської селищної підписали меморандум про співпрацю. Жмеринчани пообіцяли підтримувати жителів Донеччини, саме там знаходиться селище, представник якого завітав на Поділля.  Крім матеріальної допомоги, мова зайшла і про культурний обмін -   багато мешканців прифронтової зони вірять російській пропаганді.

Про це повідомляє Жмеринка.Сitу.

Очільник військової адміністрації Великоновосілківської громади  Сергій Ященко розповів, що більшість населених пунктів громади дуже сильно постраждали від постійних обстрілів російської армії.

Тож людям потрібна допомога в ремонті та облаштуванні житла. Та є і інші проблеми

«Ми потребуємо не тільки гуманітарної допомоги для населення, а й культурного обміну. На жаль, російська пропаганда робить свою справу, і багато людей продовжують вірити, що в центральній і західній Україні живуть бандерівці, які «їдять дітей» і готові вбивати за російську мову. Нам важливо допомогти цим людям соціалізуватися», - розповів Сергій Ященкоі

Під час розмови очільник Жмеринки Вадим Кожуховський зазначив, що подоляни готова допомогти людям, які втратили домівки, і потребують допомоги, а також військовим, які обороняють наші кордони і стримують ворога.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також