Запальна подія в Вінниці: Відкриття благодійної виставки автомобілів «Ретро по-вінницьки»
17:04 18.08.2023
284

У Центральному міському парку імені Леонтовича вінницький 18 серпня влаштував благодійну автомобільну виставку. Того ж дня також відбулася нагородження переможців змагань "Ралі Поділля 2023", де взяли участь команди на історичних та класичних автомобілях з різних міст України.

Цю інформацію оприлюднив Офіс туризму Вінниці.

"Ралі Поділля 2023" (Rallye Podillia) – це перший етап змагань ветеранів Автомобільної федерації України "Rallye Ukraine Historique", що відбувся 18 серпня як відзначення Дня Незалежності України. Змагання мали формат історичного ралі Монте-Карло.

Учасники повинні були виконати завдання згідно з маршрутними картами. Маршрут проходив частинами Подільського шляху святого Якова (Camino Podolico). В результаті цих змагань нагородили переможців у трьох категоріях: найкращий екіпаж, найкращий автомобіль та найкращий водій.

Змагання "Grand Prix Vinnytsia Rallye Podillia RUH2023" було спільно організовано "Автомобільною федерацією України" (FAU) та громадською організацією "Відроджений Київський Клуб Автомобілістів". Подію також підтримали громадська організація "Вінницький музей моделей транспорту, ретротехніки, колекцій і мініатюр", міський голова Сергій Моргунов, Міністерство молоді та спорту України і Товариство сприяння обороні України.

Церемонія нагородження відбулася в Центральному міському парку Вінниці на майдані Водограю. Учасники виставили свої автомобілі навколо фонтану, дозволяючи перехожим оглянути автомобілі, зробити фотографії і спілкуватися з автолюбителями. Ця подія стала можливістю зафіксувати історичний момент заснування змагання, яке має потенціал стати традиційним. Усього було представлено 17 автомобілів різних марок, від "Запорожця" до "Ягуара" і "Мерседеса".

Заступник міського голови Вінниці Андрій Очеретний привітав учасників з подією та висловив надію, що "Ралі Поділля" стане традиційним і буде сприяти культурному та туристичному розвитку міста та регіону.

Віцепрезидент ГО "Відроджений Київський Клуб Автомобілістів" Роман Щипков зазначив, що команди з різних міст України, зокрема Запоріжжя, Києва, Жовтих Вод, Кривого Рогу і Вінниці, взяли участь у першому "Ралі Поділля 2023".

Він також розповів, що ця ідея народилася під час участі у "Ралі Монте-Карло" у цьому році. Ідея передбачає, що учасники стартують з різних міст і фінішують у Вінниці, після чого подорожують до славетних міст Поділля. Також Щипков підкреслив, що цей захід дав можливість молодим клубам проявити себе в ретроавтоспорті, передаючи традиції ветеранам автоспорту та колекціонерам.

Паралельно з "Ралі Поділля" у парку також відкрили благодійну виставку "Ретро по-вінницьки". Вона включає раритетні автомобілі, мотоцикли та велосипеди, які розміщені у форматі ретрогаража. Вхід на виставку є за донат, а зібрані кошти підуть на придбання безпілотника VTOL FreeUA для підрозділу Сил Спеціальних Операцій.

Заступник міського голови Андрій Очеретний підкреслив важливість цього проєкту для туризму та благодійності в місті та закликав всіх підтримати ініціативу.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також