У транспортній компанії розповіли які трамваї отримає Вінниця з Цюріха
18:00 08.11.2021
267

На минулому тижні до Вінниці приїздили консультанти зі Швейцарії щодо продовження проєкту «Цюріхські трамваї для Вінниці». Відтак  вони планують доставити більш новіші вагони ніж ті, які пропонували з початку. Також обговорили, як потрібно переобладнати майстерню в депо, щоб обслуговувати трамваї, як навчатимуть вінницьких спеціалістів працювати з новим рухомим складом.

Також у рамках візиту гості відвідали КП «Вінницька транспортна компанія»: побували у депо, поспілкувались з працівниками та обговорили технічні питання проєкту. Крім того, познайомились з роботою Ситуаційного центру, відділу паркування, КП «Вінницякартсервіс». 

 «Консультанти, які приїжджали щодо продовження проєкту «Цюріхські трамваї для Вінниці»,  дуже задоволені станом вагонів, які передали нам раніше. Вони побували в майстернях, де обслуговують та ремонтують ці вагони, – каже генеральний директор КП «Вінницька транспортна компанія» Михайло Луценко. – Обговорювали, що потрібно зробити для того, щоб у майбутньому можна було прийняти, обслуговувати, експлуатувати наступні вагони: переобладнати майстерні, робочі місця. Консультанти оглянули майданчик, де буде проводитись розвантаження трамваїв».

Також Михайло Луценко розповів, що консультанти визначились, які трамвайні вагони передадуть Вінниці. «Основне, що ми обговорили,  які саме трамваї будуть нам поставляти,  адже є кілька варіантів вагонів: першої та другої серії випуску. Спочатку нам пропонували трамваї першої серії - 1980 року випуску, а є трамваї новіші на 8-9 років. Ми домовились, що будемо брати саме їх. Це трамваї другої серії, їх є 45. Перша партія, як і домовились, буде до 35 вагонів», – каже генеральний директор КП «Вінницька транспортна компанія».

За словами Михайла Луценка  швейцарські консультанти передадуть всю отриману у Вінниці інформацію в SECO до технічної ради, яка згодом прийме  кінцеве рішення щодо передачі трамваїв ВМТГ.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також