На фестивалі пам’яті Тараса Cича зібрали 45 000 гривен, які спрямують на допомогу військовим
13:43 29.06.2021
266

У понеділок, 28 червня, в Центральному парку ім. Леонтовича відбувся VI Фестиваль польової кухні пам'яті загиблого вінницького АТОвця Тараса Сича.  Відвідувачі купили близько 450 «фестивальних тарілок». Організатори зібрали 45 066 гривень. За виручені кошти придбають медичні рюкзаки та інше необхідне обладнання для військових у зоні АТО/ООС.

На фестивалі працювали понад 20 різних локацій. Готували для вінничан під відкритим небом військові, рятувальники, воїни-афганці, представники спеціалізованих навчальних закладів та громадських організацій, волонтери. Щоб спробувати страви польових кухонь, потрібно було придбати «фестивальну тарілку» за 100 гривень. Зібрані гроші підуть на потреби військових.    

Cеред тих, хто готував для вінничан, був і відомий український журналіст Костянтин Грубич. Він разом з дослідницею Подільської кухні Оленою Павловою та представниками ГО «Гармонія» готували перлову кашу.   

«Ми сьогодні готуємо перлову кашу з овочами за полтавським рецептом, а вінницькі кухарі  до страви  додали ще й курку. Особисто я думаю, що це кашу не зіпсує. Взагалі мене підкупила назва Фестивалю польової кухні, я давно мріяв тут побувати. Сьогодні у мене вихідний, тому я приїхав до Вінниці, і тут надихнувся гарними емоціями. Взагалі Вінниця чудова і дуже гостинна», - поділився враження Костянтин Грубич. 

Під час заходу відвідувачі придбали близько 450 «фестивальних тарілки». 

«Усі охочі могли спробувати 23 смачних страви, послухати виступи колективів та підтримати ветеранський бізнес, придбавши у них  смаколики. Хочу подякувати усім за участь та дружню атмосферу.  Виручені гроші підуть на потреби військових. У нас є запити на медичні рюкзаки», - зазначила голова правління ФГ «Подільська громада» Олена Данілова. 

Читайте також