Піротехніки усунули загрозу: знешкоджено знахідки в Вінницькій області
17:14 30.08.2023
288

Піротехнічні експерти успішно усунули загрозу, знищивши знайдені днями боєприпаси та вибухові предмети в двох громадах на території Вінниччини. Про це інформує Вінницьке Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) України.

Згідно з даними рятувальників, протягом 29 та 30 серпня спеціалісти з піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Вінницькій області успішно ліквідували вибухові припаси часів Другої світової війни - 82-міліметрову мінометну міну, а також 76-міліметровий та 75-міліметровий артилерійські снаряди.

"Вибухонебезпечні предмети були виявлені в околицях сіл Літинка Літинської громади, села Скибин та села Лопатинка Оратівської громади.

Працівники ДСНС Вінниччини наголошують на важливості того, щоб дорослі та діти, якщо вони знаходять невідомі предмети, схожі на вибухонебезпечні, у жодному разі не торкалися їх, відійшли на безпечну відстань та негайно повідомили за номером "101", - повідомили в офіційному повідомленні.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також