Напередодні канікул вінницьким дітям нагадують про правила безпеки
13:10 21.10.2023
265

Напередодні осінніх канікул у Вінниці у педагоги нагадують учням правила дорожнього руху, в процесі практичних занять діти вчаться правильно переходити дорогу. Такі заняття проводять в класах безпеки, створених в навчальних закладах міста.

Крім педагогів до занять залучають і рятувальників. З огляду на реалії сьогодення  дітей навчають правильно поводитись в екстремальних ситуаціях.

“Класи зонально поділені на куточки з мінної безпеки, пожежної безпеки, безпеки дорожнього руху, безпеки поводження з електричними приладами. В таких класах створені всі умови, щоб діти сприймали важливу інформацію легко та з цікавістю. В залежності від віку дитини, підбирається програма та спосіб її подачі. Наприклад, для дітей початкової школи вся інформація доводиться в переважно ігровій формі. На уроках також застосовуються відеоматеріали, різні роздруківки або макети”, - зазначає представник Вінницького районного управління ДСНС у Вінницькій області Михайло Горячковський.

Зазначимо, що нещодавно  у Вінниці відкрили ще два класи безпеки. Вони діють на базі початкової школи №5 та 24 гімназії. Загалом, в школах обласного центру на сьогодні діє уже десять таких класів.

 

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також