Один з вінницьких інститутів виставлять на приватизацію
15:36 17.01.2024
270

Команда ФДМУ в лютому 2024 року проведе аукціон з продажу єдиного майнового комплексу ДП «Вінницький науково-дослідний та проектний інститут землеустрою». Стартова ціна — 15,6 млн грн, серед умов продажу — погашення поточної заборгованості та збереження трудового колективу. 

ЄМК включає п’ять будівель загальною площею понад 7 тис. кв.м, які розташовані на 4 земельних ділянках загальною площею 1,5 га у Вінницькій, Хмельницькій та Чернівецькій областях. До складу майна також входить 21 транспортний засіб.

Стартова ціна лота без урахування ПДВ становить 15,6 млн грн. Також покупець протягом шести місяців від набуття права власності має виплатити накопичені борги державного підприємства та зберегти трудовий колектив. На сьогодні в штаті ДП 78 осіб, а його кредиторська заборгованість складає 5,4 млн грн.

З 24 жовтні 2023 року ФДМУ здійснює повноваження власника ДП «Вінницький науково-дослідний та проектний інститут землеустрою», а в грудні минулого року включив єдиний майновий комплекс до переліку об'єктів малої приватизації. Наразі тривають роботи з підготовки ЄМК до приватизаційного аукціону. Запланована дата початку прийому заявок — 18 січня.

Автор: Дарина Драагоманова
Читайте також