Нова поштова марка "Нансі-Вінниця" презентована у Вінниці: символ міжміської дружби і співпраці
18:45 10.05.2024
273

У Вінниці відбулася презентація нової поштової марки з серії "Побратими", присвяченої місту Нансі у Франції. Церемонія спеціального погашення марки пройшла 10 травня з участю мерів Вінниці та Нансі, за участю делегацій з обох міст, які зібрались у Вінниці у рамках святкування Дня Європи. Про це повідомили на сторінці Visit Vinnytsia.

Це вже п’ята марка в серії "Побратими", розроблена спільно з Укрпоштою та КП "Інститут розвитку міст". Нова марка, з назвою "Ніхто не чіпатиме мене безкарно. Нансі-Вінниця", містить девіз французького міста та символізує мужність і стійкість, зображуючи татарник у пам’ять про героїчну оборону міста від нападу в 1477 році.

На марці зображено архітектурні символи Нансі, включно з площею Станіслава та кафедральним собором, а також видатні місця Вінниці, такі як Вежа Артинова і Спасо-Преображенський кафедральний собор.

Під час урочистої церемонії мери міст, разом з директоркою з розвитку мережі Вінницького регіону АТ "Укрпошта" Оксаною Шабановою, здійснили спецпогашення, а гості з Карлсруе та Нансі стали першими власниками нової марки.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також