На Вінниччині повернули державі ділянку оборони площею 3 га вартістю 28 млн грн
13:00 18.12.2023
337

Тиврівським районним судом Вінницької області було ухвалено рішення на користь Тульчинської окружної прокуратури, представляючи інтереси держави через Вінницьку обласну військову адміністрацію та Міністерство оборони України. Рішення стосується визнання незаконними та анулювання розпоряджень Тиврівської районної державної адміністрації, усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельною ділянкою, що призвело до повернення цієї ділянки власності держави. Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Об'єктом розгляду була земельна ділянка оборони, площею 3 га та вартістю 28 млн грн, розташована на території Шпиківської територіальної громади. Раніше ця ділянка перебувала в користуванні Квартирно-експлуатаційного відділу міста Вінниці Міністерства оборони України. Проте, в 2007 році, без погодження з Міноборони, райдержадміністрацією було видано розпорядження про передачу цієї ділянки у приватну власність фізичній особі для сільськогосподарського виробництва.

Суд визнав, що вибуття цієї землі з державної власності було безпідставним, та виніс рішення про повернення ділянки Вінницькій обласній військовій адміністрації. На даний момент, після набрання рішенням законної сили, будуть прийняті заходи для його реального виконання.

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також