На Вінниччині облаштували модульні будинки для переселенців з інвалідністю
16:19 15.04.2024
341

Міністерство закордонних справ Чехії надало Вінниччині будиночки як благодійну допомогу через посольство Чеської Республіки в Україні.

У свою чергу, Вінницька ОВА виконала підготовчі роботи. За рахунок коштів обласного бюджету підведено комунікації. На це витрачено близько 3 млн грн. Про це повідомив Сергій Борзов, голова Вінницької ОВА.

Готові модульні будиночки у Вороновиці оглянув сьогодні Посол Чеської Республіки в Україні Радек Пех.

Пан Посол відзначив, що це чудовий приклад спільної роботи та чеської підтримки Україні, що є дуже важливо на тлі повномасштабного вторгнення рф.

Потреба у збільшенні кількості місць, звичайно, пов'язана з евакуацією з прифронтових територій осіб, з числа ВПО, які потребують постійного перебування і догляду. Тож у модульних будиночках вже є 40 вільних місць, облаштованих у 28 блоках.

Персонал інтернату досвідчений і знає, як надавати допомогу людям з інвалідністю. Тут буде окремий цілодобовий медсестринський пост для догляду за клієнтами закладу. Гідні умови проживання також забезпечено: світлі кімнати з великим вікном, електроопалення, три санвузли, вітальня і кухня.

 

Автор: Анна Бурлака
Читайте також