На Вінниччині двоє водіїв-порушників пропонували поліцейським хабарі
13:48 06.05.2023
274

За минулу добу на Вінниччині слідчі задокументували два факти спроб підкупу поліцейських.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області

У Могилів-Подільському районі нетверезий водій пропонував гроші за не складання адмінматеріалів, а у Жмеринському районі – зловмисник просив поліцейських «закрити очі» на наркозлочин. Поліцією розпочато досудове розслідування.

5 травня у м. Жмеринка інспектори зупинили автомобіль Volkswagen під керуванням 29-річного місцевого жителя за порушення правил дорожнього руху. Інспектори встановили, що водій не має права керувати автомобілем. Він позбавлений судом водійського посвідчення за керування транспортним засобом у стані сп’яніння.

У порушника поліцейські також виявили п’ять згортків з амфетаміном. Для уникнення відповідальності за наркозлочин, порушник запропонував інспекторам неправомірну вигоду – 10 000 гривень. На зловмисника склали адмінматеріали за вчинені ним порушення. Слідчі задокументували факт зберігання наркотичних речовин за ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Аналогічний злочин цього ж дня зафіксовано у селі Дорошівка Могилів-Подільського району. Інспектори зупинили 59-річного мотоцикліста за порушення Правил дорожнього руху. Під час спілкування із водієм правоохоронці виявили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Намагаючись уникнути відповідальності, чоловік запропонував поліцейським хабар - 4 000 гривень.

Правоохоронці попереджали його про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди, але він продовжував наполягати на своєму.

Цей злочин задокументувала слідчо-оперативна група Відділення поліції № 1 Могилів-Подільського районного відділу поліції. Також на правопорушника склали адмінматеріали за ст. 121 (Кодексу України про адміністративні правопорушення) та ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Транспортні засоби вилучені, вони перебувають на арештмайданчиках.

За фактами пропозицій неправомірної вигоди поліцейським відкриті провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

За таке правопорушення передбачено покарання - до 4 років позбавлення волі.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також