Музей Вінниці оголосив збір артефактів для нової виставки про період відновлення української Незалежності
09:27 29.11.2023
265

Музей у Вінниці оголосив про збір артефактів, що стосуються періоду відновлення української Незалежності, у зв'язку з підготовкою до нової виставки.

Колектив Музею Вінниці активно досліджує історію міста, зосереджуючись на періоді кінця 1980-х - початку 1990-х років під керівництвом заступника директора з наукової роботи, Сергія Гули. Вже раніше була представлена вулична виставка "Вінниця. Україна. Незалежність" у серпні 2021 року. Проте робота над цією темою триває, і зараз готується нова стаціонарна експозиція, для оформлення якої необхідна підтримка громади.

Музей запрошує надати наступні матеріали:

  1. Документи, пов'язані з вказаним періодом: посвідчення, студентські квитки, агітаційні матеріали, запрошення та інше.
  2. Фотографії та відеоматеріали, що відображають життя міста з середини 1980-х до середини 1990-х років, включаючи мітинги підтримки відновлення Незалежності та щоденний побут мешканців.
  3. Будь-які інші речі, що пов'язані з відповідним періодом у Вінниці.

Матеріали можна надати для сканування, фотографування чи експонування на виставці (протягом 3-4 місяців) або передати Музею для постійного зберігання. Контактна інформація для пропозицій: заступник директора з виставкової роботи, Євген Сафар'янс, за адресою safarians.history@gmail.com або через приватне повідомлення на сторінці Музею.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також