У Вінниці відбудеться відкриття виставки «Мистецькі династії. Спадкоємність поколінь»
12:01 27.05.2024
296

У Вінниці у культурно-мистецькому та просвітницькому центрі ВНТУ відбудеться відкриття виставки   Заслуженого художника України, Михайла Бабія та його онука, художника-початківця Андрія Бабія.

Виставка відбудеться у технічному університеті не випадково. Адже Андрій  - студент факультету машинобудування.

Експозиція є продовженням мистецького проєкту, який було започатковано Вінницькою дитячою художньою школою у 2017 році. Його сутність полягає в наочному відтворенні спадкоємності мистецьких традицій в межах однієї родини. Михайло Бабій та його онук Андрій були одними з перших, хто представив свій творчий набуток в такому форматі у виставковій залі ВДХШ. На той час Андрій був учнем випускного класу школи, а тепер він є студентом другого курсу ВНТУ. Отже, можна сказати, що проєкт «мандрує» разом з ним.

В експозиції виставки представлено полотна митців, створені переважно в останні роки. Роботи стилістично різні, але певна внутрішня спорідненість образного мислення відчувається не зважаючи на вікову різницю, - розповідає Олена Гречановська, яка очолює центр.

Відкриття виставки «Мистецькі династії. Спадкоємність поколінь» (живос, графіка) відбудеться 28 травня 2024 року о 12.00 год в ауд. 2262

 

 

 

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також